In beeld: de Edubron-teambuilding

In beeld: de Edubron-teambuilding

(Tekst – Haydée De Loof)

Op een bijzonder mooie dag in juni verzamelden de onderzoekers van Edubron zich op het strand van Oostende. De beloftevolle start van wat een heerlijke teambuilding zou worden, kondigde zich aan in de zonnestralen en het gevoel van warm zand onder de voeten.  We werden meteen op de proef gesteld door de instructeurs van surfclub Inside Outside en mochten ons evenwichtsgevoel uittesten op de SUP-planken (een peddle board waarop je rechtstaat), en de golven trotseren in de zeekajaks. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat er van golven weinig sprake was die dag, maar dat mocht de pret niet drukken. Voldoende collega’s (waaronder ikzelf) mochten alsnog ondervinden hoe koud het zeewater in juni nog kan zijn. Plotseling werd duidelijk waarom een wetsuit geen overbodige luxe was. De waaghalzen konden hun kunsten etaleren op de skimboards. Dit is een soort ovaalvormige houten plank die je in de branding voor je uitgooit, en waar je dan met beide voeten tegelijk opspringt. Dat dit veel moeilijk is dan het lijkt, zullen de collega’s die onzacht contact maakten met het strand zeker kunnen bevestigen. De voormiddag was een fysiek uitputtend maar voldoening brengend eerste deel van de teambuilding. Vergeet niet dat het zware werk nog maar begint als je klaar bent met de zee-activiteit. Een SUP-board in je eentje voortslepen kan een lastige opgave zijn, zeker als je aan de verkeerde kant van de golfbreker beland bent.

Een lekkere broodjeslunch en een verkoelend drankje luidde het begin in van het tweede deel van de teambuilding. We konden kubben, beachvolley spelen, of gewoon een gezellig praatje slaan (al dan niet vergezeld van intrigerende quizvragen). De namiddag had nog het meest weg van een fijne vakantiedag. Samen een wedstrijd of een spel spelen, of in een informele context met elkaar praten, is het beste recept om je collega’s nog beter te leren kennen.

Waar ook een recept aan te pas komt, is een typisch Oostends menu. Deze gedenkwaardige teambuilding werd dan ook gepast afgesloten met een lekker etentje in een restaurant op de dijk. Deze teambuilding was alles wat een teambuilding hoort te zijn: een fijne groep mensen in een aangename omgeving.

 

Teambuilding Edubron

Haydée De Loof

Haydée De Loof behaalde een doctoraat in de onderwijswetenschappen. Ze onderzocht de effectiviteit van een geïntegreerde STEM-aanpak op kennis, motivatie en attitudes van leerlingen. Haydée heeft ook een persoonlijke carrièreblog, Work in Heels genaamd.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked